15 lipca 2014

Makaron z łososiem i kurkami w sosie mascarpone

Dziś w roli głównej świeży łosoś i kurki z idealnie komponującym się serkiem mascarpone. 
 Przygotowanie tego dania zajmie Wam tyle, co ugotowanie makaronu. 
Szybko, aromatycznie i bardzo smacznie.


składniki na 2 porcje
- 150 g makaronu
- 150 g świeżego łososia
- 100 g kurek
- 1 łyżeczka masła
- 2 łyżki serka mascarpone
- pół pęczku koperku
- gałązka świeżego tymianku
- świeżo mielona sól i pieprz

przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kurki czyścimy, a następnie kroimy w paski. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy kurki. Dusimy na małym ogniu. W tym czasie myjemy łososia, odkrawamy skórkę i kroimy na duże kostki. Dusimy razem z kurkami. Po 5 minutach dodajemy 2 łyżki mascarpone. Delikatnie mieszamy, do czasu aż serek zamieni się w gęsty sos. Posypujemy koperkiem i doprawiamy tymiankiem, świeżo zmieloną solą i pieprzem. Podajemy z makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly