1 stycznia 2015

Sałatka z tuńczykiem, ananasem i żółtym serem

Idealna sałatka na każdą okazję. Przygotowuje się ją błyskawicznie, jest sycąca i bardzo smaczna. Pierwszy raz jadłam ją u siostry. Zmodyfikowałam odrobinę, dodając kukurydzę i natkę pietruszki. Pominęłam natomiast dodatek musztardy. Koniecznie użyjcie ostrego w smaku sera np. radamer. Świetnie przełamuje słodki smak ananasa. Po przygotowaniu schowajcie ją do lodówki, aby smaki się dobrze połączyły.


składniki
- 2 puszki tuńczyka w kawałkach, w sosie własnym
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka ananasa
- 250 g sera żółtego np. radamer
- natka pietruszki
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- 1 łyżka majonezu
- sól i pieprz

przygotowanie
Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Przekładamy do miski. Dodajemy pokrojonego w małą kostkę ananasa, starty na dużych oczkach ser żółty i posiekaną drobno natkę pietruszki. Całość mieszamy z jogurtem i majonezem. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly